کارگاه آموزشی شماره ۱۶ – استقبال از غدیر
بسم اللّه الرحمن الرحیم
و به نستعین انه خیرُ ناصرٍ و معین
اللهّم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم اجمعین
امشب قرار است در چهار موضوع صحبت کنیم که نخستین آن بحث جشن های نیمه شعبان بوده، بدان معنی که پس از جشن نیمه شعبان همه موظف هستیم که جشن گذشته را بررسی و اهداف دست یافته و مشکلات را آنالیز کنیم.
ما در هر جشنی که برگزار می کنیم، کسانی هستند که ممکن است ما را مورد تشویق قرار دهند که این کار بسیار خوبی است. اصولاً ما نباید زیاد به کسانی که ما را زیاد تشویق می کنند، توجه خاصی داشته باشیم.
در حوزه اثرگذاری بر مخاطب، تعریف ها و تشویق ها کاربردی ندارد، بلکه ما به دنبال این هستیم که منتقدان ما چه میگویند و ما چه تأثیری بر آن ها گذاشته ایم، تا در جشن بعدی نیز آمار منتقدین را کاهش دهیم.
اگر جشنی با شکست روبرو شد، باید ببینیم علت اصلی ناکامی جشن چه بوده؟ که در یکی از جشن ها متوجه شدیم که علت آن ایجاد دلخوری هایی بین افراد بوده است.
قبل از راه اندازی جشن غدیر باید آسیب شناسی جشن نیمه شعبان را داشته باشیم تا بتوانیم جشن غدیر را به خوبی برگزار کنیم. نکته بعد این است که نمره معنویتی که برای جشن خواهید داد، چه نمره ای خواهد بود؟ و این که پس از جشن نیمه شعبان لذت نوکری را چشیدید یا خیر؟
باید با یک انگیزه بیشتری نسبت به جشن نیمه شعبان وارد کارهای غدیر شویم. غدیر بسیار مهم تر از نیمه شعبان است. امام رضا علیه السلام فرمودند: غدیر در آسمان ها شناخته می شود و شناخته تر شده از زمین است. روز غدیر باید با چند المان مهم شناخته شود، ابتدا توضیحات مختلف غدیر را بشناسیم. متأسفانه در سطح خطبه باقی مانده ایم و باید خطابه غدیر را کامل بخوانیم و خلاصه کنیم چون این منشور اصلی ما در عید غدیر خواهد بود.
روز غدیر خم که در این سه روزی که جشن ها به اوج خود می رسد و مردم آماده برگزاری مراسمات محرم هم می شوند. در آنجا است که گفته می شود اسلام ماه حزن است، در حالی که تمام مصیبت های اهل بیت سه ماه هم نمی شود و ما باید بقیه ایام سال به ویژه غدیر و شعبان را به شادمانی بگذرانیم تا این هجمه ها وارد نشود.