کارگاه آموزشی شماره ۴۰ – شبهات فاطمیه – جلسه دوم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
توکلت علی حی الذی لا یموت و الحمدلله رب العالمین اللهم صلی علی حبیبک و حقیقت نورک و خاتم رسلک ابی القاسم محمد صلی الله علیه و آله و سلم و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین سیما بقیه الله فی السماوات و الأرضین و اللعن علی أعدائهم و مخالفیهم و منکر فضائلهم و مناقبهم الی یوم الدین
در موضوع بررسی شبهات در رابطه با شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها مطرح شد که بحث مخالفین این است که با توجه به رابطه دوستانه میان اهل بیت علیهم السلام و خلفا (در ظاهر)، نمی توانیم شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها را بپذیریم. در ادامه به بررسی سه مورد از شواهدشان می پردازیم.
شبهه: ازدواج ام کلثوم با عمر
در پاسخ ابتدا باید پرسید آیا سند محکم و قطعی در مدارک عامه نسبت به این ازدواج وجود دارد یا خیر؟
(نقل هایی در رابطه با این ازدواج از اهل سنت وجود دارد که به دلیل تناقض هایی در نقل ها از جمله سن حضرت ام کلثوم، تعداد فرزندان این ازدواج، چینش فرزندان این ازدواج، تاریخ وفات حضرت و… تعارض عجیب در اصل این واقعه دارد و سر و ته قضیه به هم نمی سازد و انسجام ندارد.)
سؤال دوم اینکه اگر ازدواجی صورت گرفته باشد، آیا این ازدواج با ام کلثوم دختر امیرالمؤمنین علیه السلام صورت گرفته است یا ام کلثوم دیگر؟ مثلا ام کلثوم، دختر ابوبکر.
(علمای اهل سنت در نقل هایی بیان کردند که عمر پیش عایشه می رود و از او می خواهد خواهرش ام کلثوم را به ازدواج او در بیاورد. اگر این نقل ها درست باشند، چگونه ادعا می کنند این ام کلثوم همان دختر امیرالمؤمنین علیه السلام است؟)
سؤال سوم این که برفرض که این ازدواج صورت گرفته است، آیا به گونه ای است که بتوان از آن دوستی و رابطه حسنه استخراج کرد؟
(نقل هایی وجود دارد که پذیرفتن آنها، ننگ به دامان خلیفه می نشنیند. نقل هایی از بی شرمی خلیفه هنگام خواستگاری از حضرت ام کلثوم و همچنین نقل هایی از تهدید خلیفه که به عباس عموی امیرالمؤمنین علیه السلام کرد که اگر این دختر به عقد من در نیاید، اتهام دزدی به امیرالمؤمنین علیه السلام می زند و دست حضرت را قطع می کنند، منصب را ازتو می گیرم و …
از طرفی در بسیاری از ازدواج های خلیفه، به رسم او بر تهدید کردن اشاره شده است.
پس ازدواجی که با تهدید باشد، آیا بیانگر رابطه دوستانه بین امیرالمؤمنین علیه السلام و خلیفه است و شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها را انکار می کند؟)
در این کارگاه به تفصیل به هر سه سؤال پاسخ داده شده است.
همچنین پاسخ نقضی نیز می توان در رابطه با این ادعا بیان کرد که فرض می کنیم این قصه اتفاق افتاده باشد. آیا صرف ازدواج چیزی را می تواند ثابت کند یا خیر؟ از این رو به بررسی شیوه خلفا و امرای زمان می پردازیم که در تاریخ می بینیم دختر حضرت زینب سلام الله علیها با حجاج که مردی خون آشام و تندخو بود، ازدواج کرد و این نقل در کتب اهل سنت هم آمده است. پس ازدواج دختر حضرت زینب سلام الله علیها با این مرد به معنای دوستی او با اهل بیت علیهم السلام نیست و این ازدواج کشتار و جنایات آن فرد را انکار نمی کند.
ازدواج در صورتی می تواند یک شاهد و قرینه باشد که هیچ دلیل محکمی در برابرش نباشد. وقتی دلیل محکمی داریم که حجاج خون آشام بوده است و دشمن مسلم اهل بیت علیهم السلام، نمی توان با ازدواج چیزی را اثبات و حقیقتی را انکارکرد. بنابراین وقتی شهادت حضرت صدیقه سلام الله علیها را بادلایلی قطعی اثبات کردیم، نمی توانیم با دلایل ظنی و خیالی این دلیل قطعی را از بین ببریم و اگر ازدواجی هم صورت گرفته است، اجباری بوده و این هم برگی است در دفتر ظلم هایی که به اهل بیت علیهم السلام شده است.
دانلود فایل صوتی کارگاه آموزشی شماره ۴۰ – شبهات فاطمیه (جلسه دوم)
دانلود فایل PDF کارگاه آموزشی شماره ۴۰ – شبهات فاطمیه (جلسه دوم)